Fordele ved at at være studerende med en baby

Fordele ved at at være studerende med en baby

19. jan 2018

Det er svært for mange unge mennesker at forestille sig et liv med en baby som studerende. Mange forbinder ofte livet som studerende med fest og ballade, men det kan faktisk være en god ide at lægge det vilde liv på hylden, inden man er færdig med sin uddannelse. Der er nemlig mange fordele ved at vælge og blive forældre mens man studerer:


Fleksibilitet

Mange ser en fordel i den fleksibilitet de har når de studerer, når de får en baby. Du kan med et studie nemt tilpasse, hvornår du vil læse og forberede dig til undervisningen, og det er derfor nemt flytte nogle af dine timer, til senere på dagen, hvis du skulle få brug for det. Har dit barn grædt hele natten, kan du nemt tage dig den frihed, at sove lidt længere, så du er mere veludhvilet, mens folk på et 8-16 job, er nødsaget til stadig at komme tidligt ud af døren om morgenen. Bliver dit barn syg, er det også nemt at indhente det forsømte, ved at skubbe læsningen til senere på dagen, frem for at være nødsaget til at tage hele dagen fri.


Billig børnehave og vuggestue

Fordi pengene hos de studerende er få, kan du blive hjulpet med pasning af dine børn. Hvor meget man bliver hjulpet, kan godt afhænge af kommune. Generelt set er det sådan, at man som et studerende par skal betale et beskedent beløb på et par hundrede kroner, mens man som enlig, vel og mærke kun hvis man ikke arbejder ved siden af, kan slippe afsted med at få pasningen helt gratis.


Attraktiv på arbejdsmarkedet

Noget som mange bliver glade for, når de har færdiggjort deres uddannelse og fået de børn, de vil have, er at de på mange måder er mere attraktive på arbejdsmarkedet. Selvom man ikke må gøre det, er der desværre nogle virksomheder, der vælger kvinder, der endnu ikke har fået børn fra, da de formoder at chancen for at kvinden skal på barsel inden for nærmeste fremtid er forholdsvis stor.  


Ekstra i boligstøtte

Du behøver ikke at være bange for, at en baby er lig med, at du bliver nødt til, at flytte i en mindre lejlighed uden for byen, og væk fra alle dine venner, for at få det hele til at hænge sammen. Regeringen yder nemlig ekstra i boligstøtte til studerende, som har børn. Du kan derfor med et barn få op til 3494 kroner i boligstøtte om måneden, hvilket er mere end 2000 kroner over maks grænsen, for studerende som ikke har børn. En anden fordel ved at have et barn, er også at man i mange byer, får lov til at komme foran på ventelisterne til en ungdomsbolig, hvor priserne også typisk er lavere sat end i en almindelig lejebolig.


Er du på udkig efter den perfekte familievenlige bolig, kan du se ledige lejligheder i Aalborg. Ifølge Boligninja.dk har Aalborg nemlig rigtig mange gode bud på familievenlige lejeboliger, der ikke er alt for langt væk fra centrum.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce