Lav din egen babymad

Lav din egen babymad

20. dec 2017

Når dit barn bliver 4-6 måneder er det så småt ved at være klar til at prøve fast føde. Modermælk eller modermælkserstatning er stadig den vigtigste fødekilde, men du kan efterhånden prøve med 1- 2 måltider med anden føde om dagen.


Der er masser af forskellige former for babymad, som du kan afprøve - ethvert supermarked med respekt for sig selv har mindst 20 forskellige varianter.


Men hvis du godt kan lide, at have styr på , hvad dit barn præcist putter i munden, så kan du selv springe ud i at lave en ordentlig omgang mos.


Der er mange muligheder og kun fantasien sætter grænser.


Når du starter ud med at lave babymos, så skal du sørge for at mosen er fin og cremet - når barnet har vænnet sig til konsistensen, så kan du lave den lidt grovere - og til sidste så grov, at du måske kun moser den med en gaffel.


Her er to opskrifter på babymad:


Havregrød

Havregrød er en god gammel og nærende klassiker, som fler sværger til hele livet.

Du kan introducere havregrød for dit barn fra 4-månedersalderen. Vil du være lidt kreativ, så smid lidt frugtmos eller -grød på som topping. Det tager ca. 5 minutter at lave denne opskrift.


Du skal bruge:

  • 0.75 dl havregryn

  • 1,5 dl vand

  • 1 tsk. fedtstof

  • 0.5 dl brystmælk eller erstatning


Kog gryn og vand i en gryde i ca. 2 minutter - herefter blandes mælk og fedtstof i til grøden har en passende konsistens


Kartoffel-/Gulerodsmos

Kartofler er en fantastisk kilde til næring for dit barn, og samtidig mætter det rigtig godt. Gulerødderne giver sødme, og er derfor en rigtig god blandning. Du kan introducere Kartoffelmos for dit barn fra 4-månedersalderen. Opskriften her tager ca. 20 min.


Du skal bruge:


  • 1-2 stk. kartofler

  • 1 stk. gulerod

  • 1 tsk. fedtstof

  • 0,5 dl brystmælk/erstatning

  • Evt. 1-2 dl kogevand


Kartofler og gulerod skrælles og koges i 12-15 min - eller til de er møre.

Lad grøntsagerne stå i gryden og dampe tørre ved svag varme.

Mos grøntsagerne enten med gaffel eller med en stavblender.

Fedstoffet piskes i mosen og mælken hældes i samme gryde varm den lidt op, og pisk den i mosen.

Hvis mosen er for tyk, kan du tilsætte lidt af kogevandet.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce