Stegte ris india-style {{forumTopicSubject}}
Opskrift fra aftenshomet;O)
Nu kan du lave stegte ris, der smager og føles som dem, man kan købe på indiske restauranter. Det er lykkedes Mikkel at vriste opskriften fra en indisk kok. Følg den, hvis du kan lide stegte ris, som er løse, ikke klistrede.
4 personer
Arbejdstid: 25 minutter
50 g. smør
lidt olie
ca. 500 g kogte, kolde ris (fra dagen før) gerne basmati
frisk, hakket chili efter smag
1 finthakket løg
10 stk. hele kardemomme-kapsler
6 stk hele nelliker
1 kanelstang
2 laurbærblade
½ tsk. gurkemeje
50 g cashewnødder
50 g rosiner
1 tsk. sukker
salt
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde og stil gryden til side, indtil den hvide valle ligger i bunden. Dryp lidt olie i de kolde ris og skil dem med fingrene, så alle ris er løse. Hæld det rene smørfedt på en varm pande uden det hvide kommer med. Tilsæt løg, chili, kardemomme, nelliker, kanel, laurbær og gurkemeje - lad det riste en smule i smørret og tilsæt ris og sukker. Lad det hele stege ved svag varme ca. 15 minutter, til risene er stegt "tørre". Inden servering vender du rosiner og cashewnødder i og smager til med salt.
Skrevet af Mikkel Egelund
Der er endnu ikke skrevet kommentarer
Stegte ris india-style
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside