{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.335 visninger | Oprettet:

Min FB. {{forumTopicSubject}}

Jeg vågnede søndag morgen kl ca 9.30. Jeg havde for engangs skyld sovet godt, og var derfor frisk og udhvilet.
Jeg syndes godt nok at jeg skvattede lidt i trussen når jeg satte mig, og rejste mig igen. Men jeg slog det hen med at det nok bare fordi jeg pressede på blæren.
Kl 11.30 tog vi til fødselsdag, og jeg tænkte igen at det var underligt at jeg blev ved med at tisse i bukserne. Men da jeg ikke havde nogen former for smerter, så tænkte jeg ikke videre over det.
Til fødselsdagen var der en jordmoder med, og jeg tog en snak med hende. Hun mente også at det var min blære som blev presset, og at jeg ikke skulle ligge mere i det. Da vi kørte hjem, var min kæreste nærmest panisk, og forlangte at jeg nu kontaktede svangerklinikken, for at høre deres mening. Jeg gjorde som han sagde, og de ville gerne have mig ind til et tjek kl 17.30.
Vi kørte hjem, pakkede for en sikkerheds syld min barselstaske, computer, cola og slik til kæresten.
Vi havde dog ikke fået handlet, så vi kunne ikke smøre en madpakke til ham.

Vi kørte på svangerklinikken, hvor jeg blev undersøgt. Jm som undersøgte mig gloede på mig, og spurgte om jeg slet ikke havde nogen former for smerte, da jeg sådan set havde åbnet mig 4cm. Jeg havde intet mærket, ikke ud over de sadvanlige bækkensmerter.

Vi blev kørt på FG og fik en stue. Kl 22.30 fik jeg lagt veedrop, samt der blev sat en elektrode på lillemandens hoved.
Lillemanden lå som stjernekigger, og derfor prøvede hun at vende ham, dog uden held. Dette forsøgte hun flere gange stadig uden held.
Jeg begyndte selv at lave veer omkring kl 00.30, og pludselig gjorde veerne også meget ondt. Jeg åbnede mig fint, og kl 04.00 ca begyndte lillemandens hjerterytme at svinge meget. Derfor blev der tilkaldt en læge, som ville ligge en sugeop, da JM vurderede at nu skulle han ud hurtigst muligt.
Kl 04.30 ca var jeg åbnet mig 7 cm, og jm samt lægen så mere og mere beymret ud. Jeg fik en pres vee, hvor JM sagde at nu måtte jeg presse en smule, bare for at se om jeg ikke ville åbne mig de sidste 3 cm. Som sagt så gjort, og jeg var pludselig åbnet helt.

Jeg nåede kun at have 1 rigtig pressvee, og pludselig sagde Jm at nu var det seriøst, og han skulle ud NU. Nu sulle jeg blive rigtig sur på den lille, og bare presse til.
Jeg kunne godt se panikken i hendes øjne, og kom til at tænke på min kollega, som for et par år siden mistede hendes søn under fødslen, og hun derfor måtte tage hjem fra sygehuset uden hendes baby.

Jeg ved ikke hvor kræfterne om fra, men efter 2 presveer var han født. Lægen var forbløffet over jeg havde kunnet presse så hårdt, så hun havde næsten ikke måttet trække i sugekoppen. Han kom ud kl 04.42 med navlesnoren om halsen, og ifølge JM var det tæt på, at han ikke havde fået ilt nok. Men han kom sig meget hurtigt, og han fik hurtigt en fin lyserød farve.

Resultatet af at jeg kunne presse så hårdt er, at jeg er sprunget så meget som man kan. Det vil sige fra urinrør til og med ringmuskel.

Min oplevelse af den behandling jeg fik på OUH efterfølgende, er stærkt kritisabel. Der er så mange ting jeg ikke fik hjælp til, og jeg må sige at jeg frem over vil fraråde alle jeg kender og snakker med at føde på OUH.

Dette var en kort beskrivelse af mit fødselsforløb. Dog virker det langt, men tro mig der er meget mere jeg kunne skrive.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Min FB.
  • #3   26. jan 2011 Puh ha sikek en omgang og nøj må det bare havde gjort virkelig virkelig nas, jeg har kun prøvet at briste lidt og det synes jeg var rigeligt..

    Hvordan har du det i bundkaret lige nu og hvordan klare du at sidde og sådan ??


  • #4   26. jan 2011 pu ha sikke en omgang du har været igennem, og ja hvordan har du det nu?? Lyder ikke godt at du ikke har fået en ordenlig behandling, så tag til Herning næste gang de er guld værd hehe

  • #5   26. jan 2011 Miss Miller. hehe. Jooo nu sal du høre. Jeg nåede både at rive håret af både kæresten og JM. Jeg kan bare ikke lare når man kommer med de samme kommentare igen og igen 1 mill gange i træk. Så da kæresten havde sagt jeg ved ike hvor mange gange, at jeg så godt ud og at han var stolt af mig, så fik jeg midt i en vee skreget at hvis han ikke holdt sin kæft med det der lige nu, så ville jeg sgu rive hovedet af ham.

    JM fik besed på at klappe i, eller finde på noget andet at sige. Hun havde under hele fødslen sagt, GOOOO VEJRTRÆKNING. Husk jeg skal ikke kunne høre dig trække vejret, mellem veerne.
    Blev sgu bare så tosset.


    Ellers er bundkaret ved at hele op. Og det vil så sige at det jo også begynder at klø. Så nogle gange har jeg lyst til at gøre som i den der reklame, hvor en kvinde står og klør sig op af et træ, fordi hun har anal kløe.

    Jeg fik besked på at jeg ikke måtte sidde op de første 14 dage. MEN MEN COME ONE, hvem kan lige lade være med det.
    Jeg fik ikke lært at amme, da de på OUH ikke var så gode til at lære mig det. De blev hurtigt utålmodige, og begyndte at stønne af mig, da jeg havde bedt om hjælp 3 gange. 4 gang jeg bad om hjælp, var det dem der foreslog erstatning. Da de foreslog erstatning, var han ikke mere end ca 14 timer gammel.
    Jeg skulle lære at amme liggende, pga af røven, men når ens barm ikke er så stor, så er det begrænset hvor meget man har at svinge op i hovedet på den lille.

    Han kunne simpelthen ikke få fat. Så idag har vi været ved ørelæge og få lippet lungebåndet. Det var der heller ikke nogen derinde som fik tanken at det var fordi båndet var for kort. Så nu har jeg ike mere mælk, og kan derfor ikke begynde at amme ham igen. Der var sådan set heller ikke det store krudt i det, så han får flaske.

    Jeg måtte gøre ALT selv. Min kæreste kunne ikke blive medindlagt, da der ike var senge nok. Det underlige er bare at ALLE andre på barselsgangen havde deres mænd medindlagt, bare ikke mig. Hvilket jo er super, eftersom at jeg ikke måtte sidde op, jeg måtte gå en lille smule, og mit blodtryk var alt alt for højt, og jeg blødte en hel del, hvilket jeg stadig gør.
    Hver gang jeg havde været på wc, skulle jeg bruse mig forneden, så det tog jo en del tid, og når man så er nød til at have den lille med, og han skriger, så kunne man godt ha haft brug for hjælp fra kæresten.

    Jeg fik ikke tilbudt at få gennemgået mit fødselsforløb.

    Så jeg har ikke de store positive gloser at sige om OUH.
    Skal man føde derude, så skal man holde fast, og ikke lade dem trumle en.


  • #7   26. jan 2011 Føj det lyder ikke rart, synes bestemt du skal klage for den behandling du har fået er da bare ikke iorden..
    Og det med at de ikke hjalp dig med amningen er sku ikke ok, man er jo nød til at prøve mange gange før det lykkes helt, kan fortælle at ingen af mine piger har kunne få ordenligt fat i mine vorter ifølge alle jm, men det kan de ikke fordi jeg har så store vorter og de så små munde, men amningen fungere godt nok ud over jeg få meget meget ømme brystvorter og sikkert også så denen gang, men ved jeg blot skal bide smerten i mig i en lilel uge så er de hærdet =)



  • #8   31. jan 2011 Nej jeg er bestemt ikke glad for den behandling jeg har fået derude. Havde sådan set frem til at skulle føde og derefter videre på vuggen. Men fordi jeg sprang som jeg gjorde, så skulle jeg på barselsgangen.

    jeg fik tilbudt ammebrik som noget af det første. Dette var fra en ok sød sygeplejerske, men da hun desværre var på vej hjem, og efterfølgende havde ferie, så så jeg ikke mere til hende. Den sygeplejerske som afløste hende, var sådan en sur gammel grå dame, som gav mig 2 min hjælp. Den ammebrik jeg fik var dog meget stor, str Large. Den kunne han næsten ikke hav i munden, og jeg viste ikke at de havde flere str. Ingen foreslog at hans tungebånd måske var for stramt, og det var derfor han ikke kunne få fat.
    Nu er tungebåndet klippet, men jeg er desværre gået tør, selvom jeg har malket ud 5-6 gange dagligt.

    Han har nu fået hård hård mave af mme, og nu kæmper vi med at få afføringen igang igen. Så den står på laktolose og zoneterapi.
    Han har meget meget ondt, og har det bedst i mine arme eller på mit bryst. Han sover hver nat på brystet af mig. Vi sover ca 2 timer af gangen, hvis vi er heldige, så vågner han med et voldsomt skrig fordi han bare har så ondt.

    Jeg er bare SÅ HARM over dem derude. Havde de nu været deres opgave værdig, så havde han måske ammet ved mig, og vi havde ikke haft alle de maveproblemer.

    Et lyspunkt i alt dette, er vores sundhedsplejerske. Hun er bare så sød forstående og hjælpsom.
    Men som hun siger, så nytter det ike at klage over OUH. Mange har gjort det, men der sker ikke noget ved det.


  • #9   31. jan 2011 Det var da træls at du havde så dårlig en oplevelse. Men nogle af tingenen synes jeg ikke er fair at du er negativ over.

    Vil dog sige at min mening mht. amning er at man også selv må rykke for det.. 5-6 gange udmalkning i døgnet er alt alt for lidt stimulation.. og det burde du også vide, hvis det skal være optimalt, er det slet slet ikke nok. Jeg sad næsten i døgndrift fra døgn 1-3.. for at få det i gang. Jeg synes ikke at det altid skal være alle andres skyld at man ikke kan amme.. man må også selv gøre noget for at få information. Dog er det så ikke i orden at de ikke har styr på det med hans tungebånd.. for det har unægteligt også haft en betydning at det lykkedes.

    Da jeg fødte første gang, to jeg hjem, 24 timer efter jeg havde født.. og fik ingen hjælp til amning, (klarede det selv, fra første sut) havde læst nok til at jeg havde styr på det. (Der findes en del gode bøger).. og synes at det var kanont at få det til at køre selv, og så bruge den viden som man har indsamlet!!

    Jeg fik betændelse i mit underliv, da jeg ikke kan tåle bind eller lignende, så derfor måtte jeg heller ikke sidde og det var ikke nogen hindring for mig, mht amning!!! Tværtimod, var det nemmere, Så tror at man som kvinde i dag må indsamle mere viden og gøre mere selv, da det jo ikke er fordi at syge plejerskerne ikke vil hjælpe, men fordi de er presset med tiden og i bund og grund er det jo moderens eget ansvar at sætte sig ind i det, da det er hendes barn der har behov for det, og jo også noget man ved, når man får børn.

    Jeg håber at du på sigt kommer til at tænke mere positivt ang. din fødsel og dagene på OUH, da det er ærgeligt at have et så sort billede, som i høj grad afspejles af dine skuffelser til alle andre mennesker... i stedet for alle de andre gode ting der er kommet med smiley


  • #10   31. jan 2011 Merete. Ang amning og udmalkning. Jeg malkede ud på OUH næsten hele tiden, for at få gang i det. Jeg tror ikke jeg lyver hvis jeg malkede ca 12 gange de første døgn, i 15 min som de sagde derinde jeg skulle. Det virkede også.

    Jeg har læst bøger om ammning, og jeg troede også jeg havde styr på det. Men det havde jeg ikke viste det sig. Jeg bad om hjælp, som de sagde jeg skulle men når de sukker og virker opgivende efter bare 4 gange, så bliver man altså ked af det, og føler sig ikke tilstrækkelig som mor. Når de så oven i købet tilbyder mme inden han er 24 timer gammel og klader ham en tør lille mand, så bliver man endnu mere ked af det.

    Når man som mig har en lille barm, er det ikke nemt at amme liggende. Det var de heller ikke sen til at fortælle mig derinde. Igen får man følelsen af at man er en fiasko.

    Når man har mange smerter, og har behov for hjælp, så får man altså en ØV oplevelse når man ikke føler de har tiden og overskudet til det.


  • #11   31. jan 2011 Ok, jeg har åbenbart været heldig i forhold til dig.. for mit kørte bare uden nogen hjælp i 8 mdr smiley Men min barm er jo så heller ikke lille (75i), så det er lidt én anden sag.

    Du må undskylde, forstod det sådant at du kun malkede ud 6 gange på et døgn smiley sorry. Nej det virker bedre når de sidder ved bryst end ved håndudmalkning. mht stimulation.

    Ja, det er træls når fødslen faktisk var god, at det så er øv bagefter. smiley forstår jeg godt. Men du er en god mor og syns bestemt du skal få din fødsel snakket igennem og evt. snakke det igennem ved en psykolog. en veninde af mig havde også en træls træls oplevelse, nogle ting værre end dig og andre bedre.. men en nem fødsel havde hun ikke.. det hjalp for hende at få det bearbejdet ved en psykolog. smiley


  • #12   31. jan 2011 Merete er ikek enig i dte du skriver, selvf. skal man sætte sig ind i det at amme, men det tror jeg også de feleste mødre gør hvis de da vil amme.. Jeg synes klart joan skulle havde hafgt mere hjælp og det er en dårlig behandling hun har fået, hvis man tager hjem tidligt fra sygehuset er det 100% ens eget ansvart at få styr på amningen, men er man på hospitalet og beder om hjælp skal de sku gøre mere for at hjælpe, jeg fødte i Silkeborg og der gå de sindsygt meget op i det, især hvis du vil amme så gør de alt for t det fungere for dig.. Selv mig som 2 gang fødende blev tilbudt hjælp til det, takkede dog nej da min amning kørte fra starten lige som med den første..
    Men synes klart at der hvor joan var ikke var ok de skulel havde gjort mere..
    Og så er det noget pjat at man skal malke ud det første døgn 24/7 det har jeg aldrig gjort har blot ammede de gange mine børn har bedt om mad og min amning er gået godt og mælken falden til inden for 24 timer.


  • #13   31. jan 2011 pu ha joan det lyder ikke til at det går for godt, nu har jeg ikke lige læst det hele men du har da gjort dit for at det skal virke.. mht. at ligge ned og amme så kan jeg det altså heller ikke og jeg har en 80 d så det er ikke størrelsen der er problemet:-)

  • #14   31. jan 2011 Jeg har snakket det hele igennem med min SP, som også er meget forbavset over mine beretninger. Hun har ført det jeg har fortalt til protokols, og næste gang hun kommer snakker vi det igennem igen. Hun siger desværre at vi er mange kvinder som deler den samme oplevelse af D1. Havde vi bare kommet på vuggen, så var vi ikke kommet hjem før det fungerede.

    Jeg fik et ammepapir før jeg fødte, som så skulle afleveres til afdelingen. Papiret går ud på at man anføre om man ønsker at amme sit barn, og hvervidt man ønsker hjælp til det fra personalet.
    Jeg anførte at meg meget gerne ville amme mit barn, og også meget gerne ville modtage hjælp til det.
    Derfor havde jeg ikke regnet med at blive mødt at store suk, når jeg bad om hjælp.
    Man kan godt fristes til at tro at jeg overdriver når jeg siger at de sukkede, men min nabo overhørte det da hun besøgte mig mandag eftermiddag, hvilket hun også studsede over.

    Om det er lættere at amme liggende om man har en stor eller lille barm, ved jeg ikke, jeg ved kun hvad de sagde til mig derude. Jeg har en 75B skål, og det sagde de havde en stor betydning når det drejer sig om at amme liggende.

    Jeg har virkelig læst om emnet, så jeg var foreberedt. Men lige lidt hjalp det, og det viste sig at jeg slet ie var foreberedt.


  • #15   1. feb 2011 Joan den behandling du har fået er ikke ok længer er den bare ikke.. Min amning fungere men jeg synes dælme det er svært at amme liggende men jeg har prøvet flere gange denne gang og det gå bedre og bedre, jeg har en meget stor barm bruger 80 g-h alt efter mærke.


  • #16   1. feb 2011 wachs. har heller ikk selv malket ud. du sagde at dit bare kørte, forstår nu ikke at alting skal ligges på sundhedsfagligt personale??? så svært er det jo heller ikke at amme. Men den situation der bliver beskrevet med tungebåndet burde de have set!! hvis det var mig der stod i den situation havde jeg holdt vd min ret, og ikke givet efter personale der sukker!!!

  • #17   1. feb 2011 Merete ej måske burde joan ikke havde givet op så nemt men når man også har en masse andre ting at bøvle med som hun så er dte nok svært at finde energien til at atge lige den kamp op, og ved ikke om det er "nemt" at amme men for nogle er dte jo nemmer end for andre..

  • #18   1. feb 2011 Det skal lige siges, at jeg ikke var klar over at man kunne have for stramt tungebånd. derfor havde jeg det slet ikke inde i mine tanker.

    Ørelægen som klippede hans tungebånd i onsdags, kan slet slet ikke forstå at de ikke så det derinde. Han stod helt af, da jeg fortalte at der var en overlæge inde og lave et rutine tjek på ham tirsdag, og at han heller ikke havde set det. Det var for ørelægen meget nemt at se, at det var for stramt, da han havde hjertetunge.

    jeg ved at man som forældre selv bære det fulde ansvar for sit barn. Men jeg forstår bare ikke at et uddannet personale på en barselsgang ikke har focus på et for kort tungebånd, når barnet ikke kan få fat ved bryst eller ved brik.
    Havde de nu bare set det, så havde jeg måske kunnet amme mit barn idag, som jeg så brændende ønskede mig.

    Men det er nu alle de ting der foregik derinde, som gør at jeg føler jeg fik en dårlig behandling. Den følelse kan ingen tage fra mig.


  • #19   3. feb 2011 wachs, ja det er jo forskelligt hvordan et fødsels forløb er.. og jeg har haft to nemme forløb.. men uanset hvad.. så havde jeg kæmpet.. og det har joan også gjort jo, men er stadig af den mening at man selvhar ansvaret for at amme.. og derved også skal trække læset for det.. hvis man selv opgiver eller giver efter, følger omgivelserne jo en smiley

  • #20   3. feb 2011 Vil give dig ret i Joan at det er under alt kritik at det ikke er bemræket, da det jo er alt afgørende for at det virker.. det har jeg dog hørt om en anden der oplevede det samme, dog på viborg sygehus. smiley

    min datter har skæve tommelfingre (fra mig, hvor leddet er skævt, på bege fingre) dette er heller ikke bemærket, det har ikke betydning for at hun kan spise, men synes også at det er træls at de ikke har opdaget det. Jeg får det selv tjekket ved lægen, om det er ok.. men er ikke bekymret, da hendes led virker som det skal.. og det har mit også gjort, fik det dog opereret som teenager, da jeg ville have normale fingre.. og det fik jeg gjort, dog er de stadig en anelse skæve.. det er tydelitg for enhver der ser hende.. men stadig ikke noget der er opdaget, selvom to jordemødre tjekkede hende... og at alt var ok osv.

    ting kan smutte på en barselsgang, selvom det lige netop dér ikke burde ske.


Kommentér på:
Min FB.

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce