761 visninger
|
Oprettet:
Pernille - Mor til Christian & Leonora < 3
Tilmeldt:
1. jun 2010 Følger: 23 Følgere: 21 Babyer: 1 Emner: 262 Svar: 2.621
Tilmeldt:
1. jun 2010 Følger: 23 Følgere: 21 Babyer: 1 Emner: 262 Svar: 2.621
Hvad kan jeg bage? {{forumTopicSubject}}
... Eller kan jeg overhovedet bage noget?
Jeg har:
- 2 æg
- en masse mælk
- mel
- sukker
- kakao
- havregryn
- smør
tjaaaa, sikkert en masse andet også. Men er der slet ingen nem kage eller noget jeg kan bage?
Og jeg gider ikke pandekager.
mar 2008
Følger: 9 Følgere: 8 Emner: 323 Svar: 2.341
mar 2008
Følger: 9 Følgere: 8 Emner: 323 Svar: 2.341
mar 2008
Følger: 9 Følgere: 8 Emner: 323 Svar: 2.341
jun 2010
Følger: 23 Følgere: 21 Babyer: 1 Emner: 262 Svar: 2.621
mar 2008
Følger: 9 Følgere: 8 Emner: 323 Svar: 2.341
jun 2010
Følger: 23 Følgere: 21 Babyer: 1 Emner: 262 Svar: 2.621
Jeg mangler enten det ene eller det andet.
jan 2009
Følger: 16 Følgere: 15 Babyer: 2 Emner: 30 Svar: 299
jun 2010
Følger: 23 Følgere: 21 Babyer: 1 Emner: 262 Svar: 2.621
Jeg har bare lyst til at bage
Men jeg har intet gær, og det er altså bare slet ikke handle dag idag
jan 2009
Følger: 16 Følgere: 15 Babyer: 2 Emner: 30 Svar: 299
jun 2010
Følger: 23 Følgere: 21 Babyer: 1 Emner: 262 Svar: 2.621
jan 2009
Følger: 16 Følgere: 15 Babyer: 2 Emner: 30 Svar: 299
1 L. vand
3 dl. rugmel
2 store tsk salt
5 store håndfulde havregryn
1/4 pk gær
og hvedemel så dejen passer med at man kan tage 2 skeer og lægge på en dageplade..
man kan evt koge nogle korn at putte i, evt 5 korns banding.. (vigtigt at de koges da de ellers vil blive tørre da de ellers suger andet væske
og evt revent gulerod i er også vildt lækkert..
så skal det hæve ca 6 timer (laves evt om aftenen og bages til morgen)
så bages de på 200 g i ca 20-30 min alt efter hvor store man laver dem.. de skal have en hård skorpe inden man tager dem ud..
INGEN DEJ PÅ FINGRENE; INGEN SVINERI; dejlig nemt
jan 2009
Følger: 16 Følgere: 15 Babyer: 2 Emner: 30 Svar: 299
jan 2009
Følger: 16 Følgere: 15 Babyer: 2 Emner: 30 Svar: 299
jun 2011
Følger: 11 Følgere: 13 Babyer: 2 Emner: 72 Svar: 1.892
jun 2010
Følger: 23 Følgere: 21 Babyer: 1 Emner: 262 Svar: 2.621
Nej ingen natron
jun 2011
Følger: 11 Følgere: 13 Babyer: 2 Emner: 72 Svar: 1.892
Tilmeldt:
apr 2008
Følger: 19 Følgere: 18 Babyer: 1 Emner: 167 Svar: 1.732
jan 2009
Følger: 16 Følgere: 15 Babyer: 2 Emner: 30 Svar: 299
jan 2009
Følger: 16 Følgere: 15 Babyer: 2 Emner: 30 Svar: 299
jeg er da en tosk til at skrive i dag hehe
jun 2010
Følger: 23 Følgere: 21 Babyer: 1 Emner: 262 Svar: 2.621
mar 2008
Følger: 9 Følgere: 8 Emner: 323 Svar: 2.341
Altså hvis der står i opskriften, at der skal 1 tsk bagepulver og 1 tsk natron i - og jeg ingen natron har. Så ville jeg vælge at komme 1½ tsk bagepulver i og samtidig sørge for, at bageprocessen ikke går alt for hurtigt, for så får du først en vulkan-kage.
Altså jeg mener, jeg ville forsøge at bage i et ildfast fad, ved lidt lavere temperatur og over længere tid - og lignende.
Grunden til dette er, at natron er mere langsomtvirkende end bagepulver. Til gengæld er der lidt syre i bagepulver som både natron og bagepulver har brug for i den kemiske proces, ellers kommer der en bismag. Derfor blandes disse to produkter i nogle kager med rigtig godt resultat.
Hvis man er mere nysgerrig har jeg indsat citater om begge produkter fra wikipedia:
Bagepulver:
Bagepulver er et hævemiddel, der benyttes i bagværk. Bagepulver består af natron (natriumhydrogenkarbonat, NaHCO3), en syre og noget stivelse. Stivelsen kan f.eks. være majs eller kartofler, og er tilsat for at holde bagepulveret tørt. Når bagepulveret kommer i forbindelse med vand reagerer syren med natriumhydrogenkarbonat og der dannes kuldioxid (CO2), som fanges i dejen og danner lufthuller.
Bagepulver virker hurtigere og mere effektivt end natron, fordi det indeholder syre. Man kan se forskellen ved at tilsætte en skefuld bagepulver og en skefuld natron til hvert sit glas vand; i samme øjeblik pulveret tilsættes bruser vandet med bagepulver kraftigt. Dette skyldes frigivelsen af CO2. I vandet med natron sker denne frigivelse meget langsommere.
Når man bager med bagepulver produceres der, i modsætning til med natron, ikke soda.
Natron:
Natron vil i daglig tale være natriumhydrogencarbonat, NaHCO3, E-nummer E-500, (ældre korrekt betegnelse: natriumbicarbonat eller tvekulsurt natron, forkortet i daglig tale til natron) virker som hævemiddel ved bagning, i varmt og fugtigt miljø frigiver det (CO2), som laver "lufthuller" i brødet. Natron reagerer desuden med en brusende effekt sammen med eddike og andre syrer. Det er bedst at bruge natron i bagværk hvor dejen indeholder syre, da der i modsat fald ofte vil blive dannet soda, som giver bagværket en bismag.
Ved simpel opvarmning fraspaltes vand og kuldioxid og der dannes soda (bismag):
2 NaHCO3 ? Na2CO3 (soda) + H2O + CO2
Hvis der er syre til rådighed, dannes der ikke soda, men kun vand og kuldioxid
H+ + NaHCO3 ? Na+ + H2O + CO2
Natron anvendes i husholdningen som hævemiddel, fx i æbleskiver og småkager, og er desuden den vigtigste bestanddel i de fleste bagepulvere.
jan 2009
Følger: 16 Følgere: 15 Babyer: 2 Emner: 30 Svar: 299
jun 2010
Følger: 23 Følgere: 21 Babyer: 1 Emner: 262 Svar: 2.621
Hvad kan jeg bage?